Factuur-hypotheekadviseur

Het afsluiten van een hypotheek is een erg belangrijke beslissing, die financiële gevolgen met zich mee brengt voor een groot deel van je leven. Goed hypotheekadvies kan je dan ook helpen bij beslissingen nemen over jouw hypotheek, of het afsluiten hiervan.

Op 1 januari 2013 is het provisieverbod ingevoerd, waardoor consumenten niet apart moeten betaling voor hypotheekadvies. Hierdoor worden kosten niet via een provisie in het product verwerkt, maar worden meestal op basis van een uurtarief gefactureerd.

Het voordeel van een hypotheekadviseur is onafhankelijk advies, zeker nu de provisieregeling geschrapt is. Hierdoor is het voor de adviseur niet zo zeer meer van belang of u wel of geen hypotheek afsluit. Dit advies omvat een vergelijking van rentepercentages, kosten, rendement en flexibiliteit tussen verschillende aanbieders van hypotheken.

Factuur

Echter, door het wegvallen van de provisieregeling factureren veel adviseurs op een andere wijze. Sommigen brengen een vast bedrag in rekening, anderen rekenen het aantal uren maal het uurtarief. Het is belangrijk om goede afspraken te maken van te voren wat de adviseur exact gaat doen en welke kosten hij hiervan op de factuur zet. Het komt namelijk vaak voor dat er onduidelijkheid bestaat over het factuurtotaal, zo worden er soms kosten in rekening gebracht voor hypotheek uitvoeren, terwijl er geen hypotheek afgesloten is. Er worden dus geen concrete termen gebruikt, waardoor er onduidelijkheid ontstaat.

Het uurtarief van een hypotheekadviseur is hoog voor particulieren, waardoor een aantal uur meer of minder al snel een paar honderd euro kan schelen. Bekijk dus goed je factuur!

Voorbeeld factuur

Benieuwd naar een voorbeeld factuur? Op de site van zzpdaily.nl vind je factuur voorbeelden welke gratis te bekijken en te downloaden zijn. De facturen zijn beschikbaar in pdf, word en excel. Bekijk bijvoorbeeld ook facturen van hypotheekadviseurs. Zo weet je van te voren wat je van de factuur kan verwachten en indien nodig het direct bespreken met je adviseur als je ontevreden bent over de factuur.

Daarnaast zijn in bovenstaande link van voorbeeld factuur de vereisten omtrent betalingstermijn, verplichte vereisten op de factuur en betaling hiervan toegelicht. Kortom, ideale voorbeeld facturen gratis te downloaden.